субота, 18 березня 2017 р.


Ніна Гнатюк - гордість нашого краю

" Красо України - Поділля!, - так сказала про нашу землю геніальна Леся Українка. Подільський край народив і надихнув на творчість багатьох своїх синів та дочок. І серед них талановита поетеса, публіцист, громадський діяч Ніна Юхимівна Гнатюк. Найкращі свої вірші Ніна Гнатюк присвятила землякам. Вона пише про свій подільський край, про духовне єднання з ним, про бажання вічно бути його голосом і сподіванням.
В бібліотеці  організовано виставку - портрет " Ніна Гнатюк - гордість нашого краю"
де читачі ознайомились з літературою про життя і творчість Ніни Гнатюк.




За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ


2017 рік - Рік Української революції 1917 - 1921 років.
Україна віднаходить своє коріння та переосмислює витоки власної державності.                            На початку 20-го століття світ побачив суверенну державу - Україну, якій не  судилось вистояти у світовому військовому перевороті. Проте визвольний рух за відновлення державності не спинився, і, врешті, досяг мети. Україна знову стала незалежною, з 1991 року - назавжди.
До 100-річчя подій Української Революції 1917-1921 років, у бібліотеці організовано книжкову виставку "За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ".
На виставці представлена література, яка відтворює доленосні для України події  революції, героїчних спроб  визволення з-під російського імперського ярма, відновлення української державності. Боротьба українського народу за соборність своїх земель - одна із важливих сторінок нашого минулого.  Література висвітлює  постаті громадсько-політичних діячів, які брали активну участь у створенні та діяльності Української Центральної Ради та уряду Української  Народної Республіки. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам'ятати свою історію.
Тож  вивчаймо власну історію і цінуймо здобутки попередників.


Для дітей оформлена виставка -роздум  "Сторінками історії  України"



Немає коментарів:

Дописати коментар