пʼятницю, 7 лютого 2020 р.

Золотим рукам вклоняється земля


   6 лютого відсвяткував своє 90 - ліття  Герой Соціалістичної Праці Степан Володимирович Магдич.
   Народився Степан Володимирович в бідній селянській родині. До війни закінчив лише два класи Вахнівської семирічки. А по її закінченні було не до науки, бо хату спалили німці і потрібно було матері-вдові допомагати ростити молдшого брата та відбудовувати житло. Тож працював кілька років пастухом на колгоспній фермі. Довелося скуштувати і шахтарського хліба, коли 16-річним підлітком потрапив на копальні Макіївки. Деякий час попрацював кучером в одного з голів Вахнівських колгоспів. Коли ж пізньої осені 1949 року при Вахнівській машино-тракторній станції відкрились курси трактористів то пішов навчатись.  Восени 1952 року забрали в армію. А через чотири роки повернувся в рідне село і знову взявся до улюбленої справи - орати землю і вирощувати на ній хліб та інші культури.
   Слава прийшла до Степана Володимировича у 1976 році. коли його, ланкового механізованої ланки з вирощування цукрових буряків Вахнівського колгоспу "Росія", в дуже дощових погодніх умовах зібрали понад 500-центнерний врожай солодких коренів з гектара, тож і був нагороджений медаллю "Золота Зірка"
   За його самовіддану працю, трудові подвиги, якими він вписав яскраву сторінку в історію нашого краю Степан Володимирович отримав багато нагород.
   Бажаємо Степану Володимировичу в благополуччі, радості та при гарному здоров'ї жити ше багато років!
   З нагоди дня народження Степана Володимировича в бібліотеці організовано перегляд літератури "Золотим рукам вклоняється земля" де користувачі переглянули сторінки його життя та трудові будні.



Немає коментарів:

Дописати коментар