вівторок, 3 березня 2020 р.

  Тарас Шевченко - гордість нації, символ України


   Все йде, все минає... Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що мандрують у світи в пошуках краю землі, у пошуках істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство. До них належить й ім'я великого українського поета  Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.  "Історія мого життя, - писав поет, - становить частину історії моєї Батьківщини".
    Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Поезію Шевченка люблять усі народи.
   Минуло  багато років від дня народження Шевченка - славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе поміж нами.
   Щоб перегорнути сторінки життя Т.Г.Шевченка у бібліотеці представлена книжкова виставка "Тарас Шевченко - гордість нації, символ України ". Цікаво та змістовно працівники культури Жук М.О., Скидан С.В., Магдич О.М. провели конкурс  читців "У вінок памяті Кобзаря", де діти різних вікових категорій прийняли участь, які з вдячністю і теплом згадували великого поета. За зайняті місця діти отримали грамоти, а це Петрусь В.К. - 1 місце, Комар О.Р. - 2 місце та Дем'яненко А. - 3 місце.

                     

 

Немає коментарів:

Дописати коментар